Onze merken

KEVIN.MURPHY


In onze zoektocht naar producten die vervaardigd worden op een ecologisch verantwoorde manier en die op geen enkel moment in het productieproces dieren gebruikt in zijn testen, kwamen wij uit bij Kevin Murphy. Kevin Murphy is de onbetwistbare referentie voor professionele haarverzorging en is in zijn niche uitgegroeid tot icoon op de catwalk, in de magazines en films.

In de KEVIN.MURPHY producten kan je geen sulfaten terugvinden. Sulfaten zijn sterke reinigers die je shampoo doen schuimen. Overtollige talg wordt aangepakt, maar ook de natuurlijke oliën en eiwitten die je haar net sterk en gezond houden spoelen hierdoor weg. We kiezen er voor te werken met volledig plantaardige schuimmakers. Anders dan sulfaten zijn deze plantaardige schuimmakers, niet schadelijk voor je haar en hoofdhuid en hebben ze ook geen negatieve impact op het milieu. Parabenen zijn voor KEVIN.MURPHY ook uit den boze. Al te vaak resulteert het gebruik van parabenen in irritatie en jeuk. We kiezen voor natuurlijke bewaarmiddelen, die zowel onze producten als jouw haar en hoofdhuid beschermen en niet schadelijk zijn voor het milieu.

Het zijn dus met andere woorden ‘performance based producten’ die de schadelijke effecten op het haar veroorzaakt door externe factoren, meer dan andere merken, neutraliseren en het haar voorzien van vitaminen en aminozuren dewelke het haaroppervlak dikker maken en gespleten haarpunten verminderen. 

COLOR.ME


COLOR.ME is ontstaan uit de visie en filosofie van KEVIN.MURPHY. Deze compacte kleurlijn levert hoge prestaties, natuurlijk ogende resultaten en een optimale kleurfunctionaliteit. De combinatie van zachte en natuurlijke ingrediënten hydrateren, verjongen en geven het haar een ongelooflijke glans zonder het milieu te schaden.

“Wat in de tube zit is net zo belangrijk als de kleur die wordt gecreëerd. Alle producten zijn PPD –en ammoniavrij, en bevatten natuurlijke ingrediënten zoals aloë vera, honing, shea boter en granaatappel.” - Kevin Murphy

Daarnaast maakt COLOR.ME gebruik van de innovatieve Molecular Couple Guarantee technologie. Deze technologie zorgt ervoor dat alle moleculen gekoppeld worden waardoor er minder kans is op kleurvervaging, allergische reacties en het beschadigen van het haar en hoofdhuid.

K18


K18 is een haircare merk met gepatenteerde haartechnologie waarvan klinisch is bewezen dat het schade aan het haar, veroorzaakt door chemische services, thermische styling, mechanische styling en schade door milieueffecten, ongedaan maakt.


Als we aan haar denken, is de gemakkelijkste vergelijking die met lange gedraaide ladders die de keratineketen vormen. Deze ladders blijven op hun plaats als gevolg van disulfidebindingen. Ze worden bijeengehouden en zijn aanwezig in de cortex, de medulla en de schubben.

Bij beschadiging van de ladder zijn het niet de afzonderlijke lopers die breken, maar is het de volledige ladder die breekt samen met de lopers en alle verbindingen tussen de ladders die door elektrostatische aantrekkingskracht bij elkaar worden gehouden.

De meeste producten richten zich alleen op het maken van een tijdelijke brug tussen de lopers van een ladder. Dit wordt weggespoeld met een alkalisch middel zoals water of shampoo zonder enig mechanisme om de zijkanten van de ladder (gebroken keratineketens) te ondersteunen. Het haar blijft dan zwak en futloos.

Na 10 jaar onderzoek, waarbij het keratine-proteoom 1242 decapeptiden omvatte, hebben wij bij K18 de eerste peptide gepatenteerd die het meest effectief is in het verbinden van de gebroken keratineketens. Dit betekent dat K18 in staat is om in 4 minuten het haar permanent te herstellen.

Elk chemisch proces breekt de keratineketens af die het haar bijeenhouden en sterk maken. K18 is het eerste product in de geschiedenis dat de gebroken keratineketens weer permanent met elkaar verbindt. Het doet dit door de cortex binnen te dringen en de disulfidebindingen aan de zijkanten van de ladder te herbevestigen en zo de gebroken keratineketens weer aan elkaar te verbinden. Het haar is nu gerepareerd en hersteld tot een bijna onbeschadigde staat van kracht en elasticiteit.

 

MUD Make-up


Jarenlang refereerde de naam alleen naar een belangrijke make-up school in Amerika. Dat was gisteren. Vandaag is MUD een toonaangevende onderwijsinstelling, én een sterk merk in professionele en selectieve cosmetica.

Elk MUD-product is gecreëerd met het inzicht en de expertise van professionele make-up artiesten. Ons uitgangspunt? De realiteit. Al de MUD make-up producten en materialen worden onderworpen aan een streng proefproces, in samenwerking met experts uit de sector, in de meest uitdagende situaties. Denk maar aan de zware omstandigheden op een verafgelegen filmlocatie, of de verschroeiende schijnwerpers van Broadway. In al deze situaties houden deze make-up producten en make-up materialen stand. Meer nog, dankzij deze testen hebben ze elk product bijgewerkt tot het de perfectie heeft bereikt. Pas dan krijgen ze de ‘MUD gecertificeerde’ stempel en goedkeuring. De MUD make up zijn met prijzen bekroonde waaronder de mascara, romige foundations, luxueuze lippenstiften en zijdezachte oogschaduw. Ze presteren accuraat en met een prachtig resultaat.

Great Lengths Hair extensions


“CHANGING THE WAY HAIR EXTENSIONS ARE PERCEIVED”

Greath lengths staat synoniem voor selfcare, welzijn en premium kwaliteit.

De greath lengths haarextensions zijn van premium kwaliteit doordat alle extensions gemaakt worden van ethisch, traceerbaar menselijk haar en zijn allemaal 100% Remy en Double Drawn, wat betekent dat alle natuurlijke haarkwaliteiten worden doorgezet door een specifiek en uniek
productieproces in de greath lengths fabriek in Rome.

Voordat de haarbundels de productiecyclus ingaan, moeten ze Double Drawn worden, zodat ze van wortel tot punt dezelfde dikte hebben en dus verdeeld en afgestemd zijn op de verschillende lengtes. Vervolgens ondergaat het haar een speciale procedure om Remy hair extensions te worden, waarbij de natuurlijke richting van de haarschubben wordt uitgelijnd en het haar wordt beschermd tegen beschadiging.

Dit is de sleutel tot het behoud van de gezondheid van de hairextensions en de levendigheid van de kleur. Haarstrengen van verschillende tinten worden deskundig met de hand gemengd om diepte aan de kleur toe te voegen en het natuurlijke uiterlijk van het haar van onze klanten na te bootsen.

We dromen ervan om alle vrouwen, vooral degenen die van natuurlijkheid houden, de wereld van de hairextensions te laten ontdekken en eindelijk de kapsels te geven die ze altijd hebben gewild, aangepast aan hun persoonlijkheid: HAIR LIKE YOU.